Underlaget på fotballbaner

Baneforholdene for fotball i Norge er et anspent tema hvor det ofte er store følelser i spill. Spesielt når man snakker om å bytte ut gressbaner med kunstgress blir det som regel mye diskusjon. Vanligvis kan meningsytrerene bli delt inn i to hovedgrupper. Det er de som føler at fotball kun skal og må spilles på tradisjonelle gressbaner, og de som mener det er helt tullete å prøve å opprettholde slike baner med det klimaet vi har i Norge. Og derfor er det eneste riktige alternativet kunstgress.

Selv skifter jeg ofte mening og har vanskelighet for å bestemme meg. Jeg føler selv at det er mest ”rett” at fotballen, spesielt for elitelag, blir spilt på ordinært gress. Men på samme tid forstår jeg godt hvorfor mange går over til kunstgress med vårt kalde klima. Men igjen, nå når det allerede ligger litt vår i luften og gresset sakte men sikkert begynner å gro, er jeg veldig fan av fotball på ekte gress.

Å bare opprettholde en mindre gressplen er i seg selv også noe som kan være litt vanskelig, men heldigvis kan det gjøres mye enklere nå enn tidligere med gode produkter. For plenen vi har hjemme har vi også akkurat gått til innkjøp av en del nye ting. Blant annet så jeg en kampanje på gressklipper fra Bygghjemme som jeg gikk til innkjøp av. Så nå kan våren og sommeren bare kommer for min del, så skal jeg i hvert fall sørge for at det ikke blir noe behov for kunstgress hos oss med det første!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *